Geld besparen is niet moeilijk met deze slimme bespaartips!

Op zoek naar slimme bespaartips om effectiever te sparen en besparen? Wij helpen je op weg met deze tips en bespaartrucks!

Waarom geld besparen met slimme bespaartips?

Iedereen heeft wel eens een tijd waarin geld besparen noodzakelijk is. Wellicht wil je een bepaalde aankoop doen, op vakantie of liggen er nog een aantal rekeningen die betaald moeten worden. Deze tips helpen je om geld te besparen en geld te besparen, zodat je snel alle uitgaven kunt doen die je wilt!

Een buffer opbouwen en geld besparen met deze slimme bespaartips!

Een eerste tip om geld te besparen is het opbouwen van een buffer. Wanneer je een extra buffer opbouwt met spaargeld voor noodgevallen, voorkom je dat je geld moet lenen tegen een hoog tarief wanneer je een financiële tegenvaller hebt.

Sparen voor je kinderen is vaak ook een motivatie om spaargeld opzij te zetten. Door op een speciale rekening maandelijks een bedrag te besparen, loopt dit bedrag door de jaren heen aanzienlijk op en krijg je er ook rente over. Begin daarbij op tijd, gebruik dit geld niet voor andere uitgaven, spaar op vaste basis.

Bespaartips om te zorgen dat deze spaarpotjes en financiële buffer er ook echt komen!

Zie je het nog niet echt voor je dat je iedere maand geld opzij kunt zetten? Deze (be)spaartips helpen je!

– Maak een budgetplan, waarin je inkomsten en uitgaven op een rijtje zet. Je kunt op die manier duidelijk zien waar geld naartoe gaat en hoe je kunt besparen
– Maak een einde aan onnodige abonnementen. Denk aan: kranten, tijdschriften, sportschool, dubbele verzekeringen en telefoonabonnementen.
– Check altijd of er aanbiedingen zijn in folders of online. Laat je daarbij echter niet verleiden om producten te kopen die je niet nodig hebt.
– Ga voor tweedehands en bekijk ook eens of jij spullen kunt verkopen via Marktplaats bijvoorbeeld.
– Kies voor de fiets om te besparen op brandstofkosten en parkeergeld.
– Wees zuinig met energie: kies voor spaarlampen, zet de verwarming niet onnodig hoog en investeer in een waterbesparende douchekop.
– Houd websites in de gaten die uitjes aanbieden tegen voordelige prijzen. Zo kun je er toch een dagje tussenuit zonder dat dit je een rib uit je lijf kost!

Jouw manier van geld besparen en slimme bespaartips!

De praktijk leert dat iedereen op een eigen manier bespaart: de trucjes die voor de één werken, werken bij de ander averechts. Probeer dus vooral veel verschillende methoden uit en bekijk wat voor jou werkt. Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn om aan het begin van de week een geldbedrag te pinnen en alleen dit bedrag uit te geven, terwijl dit voor de ander juist niet werkt. Speuren naar aanbiedingen kan ook weer aanzetten tot impulsaankopen. Als je dit van jezelf weet, kan het dus slim zijn om dit niet te doen. Iedereen heeft zo zijn ideeën en methodes om geld te besparen op een slimme manier!

Wat zijn jouw beste slimme bespaartips? Deel ze hieronder!